Een helpende hand bij het afscheid van uw huisdier

Diesel, de speurhond van Parijs.

Diesel, de speurhond van Parijs.

Diesel, de speurhond van Parijs.

In tijden van terreur en terreurdreiging verwarmen de kleine dingen het hart. Zoals het aanbod van de Russische politie aan haar Franse collega’s om de pup Dobrynja naar Frankrijk te sturen als vervanger van de omgekomen Diesel.

Tijdens de politieactie in Saint-Denis woensdagochtend zijn niet alleen drie terreurverdachten om het leven gekomen, de Franse politie moest ook afscheid nemen van een van haar honden, Diesel.  De zeven jaar oude speurhond van de Franse RAID-agenten, een Mechelse herder, werd doodgeschoten toen die als eerste het appartement inging waar Abdelhamid Abaaoud en de twee anderen zich verscholen.

De honden van de RAID zijn opgeleid om in de meest extreme omstandigheden te kunnen werken. Ze zijn dan ook onmisbaar voor het team.

Het verlies van Diesel is de sociale media niet ontgaan en raakte ook bij de Russische collega’s een gevoelige snaar. Ze boden dan ook aan om een Russische pup, Dobrynja, naar Frankrijk te sturen om Diesel te vervangen.

Kracht, goedheid en moed

De Russische minister van Binnenlandse Zaken Vladimir Kolokoltsev schreef er zelfs een brief over aan zijn Franse collega Bernard Cazeneuve. Het aanbod is “een teken van solidariteit met het Franse volk en de politie”, schrijft de minister.

Dobrynya draagt de naam van een middeleeuwse Russische ridder, Dobrynja Nikitsj. Die stond bekend voor zijn kracht, goedheid en moed, vertelt de minister erbij.

De pup is nu twee maanden oud en verblijft in een centrum voor politiehonden in Moskou, zo meldde de Russische zender Channel One. Voor de hond naar Frankrijk wordt gestuurd, moet het dier nog een medisch onderzoek ondergaan en zal het in quarantaine worden geplaatst.

Bron: De Redactie

Uw Medeleven

Geef een reactie