Een helpende hand bij het afscheid van uw huisdier

Je overleden huisdier ophalen

    Met respect en liefde omgaan met uw geliefd huisdier.

    Ons dierencrematorium beschikt over een vergunning en erkenning om huisdieren op te halen. Dit gebeurt met een aangepaste gekoelde wagen. Wij kunnen uw huisdier ophalen bij U thuis, of bij uw dierenarts. Dit gebeurt altijd na telefonische afspraak, op dezelfde dag van uw oproep.  Op deze manier garanderen we een optimale en nette crematie. Eenmaal bij Somnia aangekomen leggen we uw dierbare in de koelkamer. Het bewaren van uw dier in de koelkamer is gratis!

    Wij werken op dezelfde manier als in de humane crematoria. De huisdieren worden indien nodig gewassen en gedroogd wanneer deze nog opgebaard mogen worden, pas daarna worden ze in de koelkamer gelegd.  Het is dan ook van groot belang dat, eens uw huisdier is overleden, het zo netjes en spoedig mogelijk gekoeld wordt, om alle nare gevolgen te voorkomen. Vandaar dat wij 24/7 telefonisch bereikbaar zijn. Wij zijn er geen voorstander van dat uw huisdier bij de dierenarts in de diepvries wordt bewaard.

    Voor een ophaling van uw huisdier hanteren wij een basistarief per regio (vanaf 20,00€) De prijs kan steeds telefonisch aangevraagd worden. De kostprijs hangt uiteraard af van de afstand.

    Voor dit bedrag wordt het huisdier bij U of uw dierenarts opgehaald en reeds ’s anderendaags wordt de as terug bezorgd.