Een helpende hand bij het afscheid van uw huisdier

Liefhebben en rouwen

Liefhebben en rouwen

Ik heb op 27 oktober 2015 mijn geliefde hond Santy in moeten laten slapen; kruising duitse herder / rottweiler.  De eerste week heb ik dag en nacht gejankt; de volgende weken gemiddeld 1 x per dag en de hele dag een ontzettend rotgevoel; omdat ik haar zo miste nu zijn is het 1 juli 2016 en zijn we dus 9 maanden verder
Ik ben er niet overheen; overal hangen nog foto’s van haar en een schilderij van haar, maar ik kan er nu wel beter mee om gaan.

Iedereen in onze omgeving incl. mijn beste vrienden begrepen niet dat ik er zo moeite mee had en heb ze vertelden me gewoon toen Santy al in het begin ziek was; inslapen en nieuwe hond halen
onbegrijpelijk…  Ik heb sinds 15 juli een nieuwe hond en ondanks dat ik er kei gek op ben is het wel een dubbel gevoel; weer een andere hond in huis die op het kussen van Santy ligt; haar halsband draagt en op dezelfde plekjes ligt.

Santy werd gecremeerd en werd uitgestrooid in de tuin van mijn schoonouders.  Zij wonen bij ons in de straat, maar ik ben tot de dag van vandaag nooit meer bij de plek geweest waar ze verstrooid werd… Het is me te confronterend.  Nu las ik straks in een boekje van hondenvereniging van de hondencursus die we met onze nieuwe hond gaan volgen ook iets over de rouw van honden.  Een verassend feit is dat een mens gemiddeld 8 maanden rouwt om zijn hond en dat er weinig steun vanuit de omgeving van de rouwer komt

Wie herkent dit ??

Uw Medeleven

Geef een reactie