Een helpende hand bij het afscheid van uw huisdier

Wij zijn er voor u.  Aarzel niet om ons te bellen. Wij halen u overleden huisdier op in Vlaanderen en Wallonië. 

Welkom

Dierencrematorium Somnia kiest voor een menswaardig afscheid van uw geliefd huisdier. Wij maken dan ook graag tijd voor jullie om samen te kunnen overleggen en te zoeken naar een manier die bij U past, met waardering voor U en uw overleden huisdier.

Voorheen waren dierencrematoria ingericht op basis van functionaliteit, vaak sober en somber.

Wij opteerden voor 4 individuele wachtruimtes waar U in alle rust kunt omgaan met uw verdriet en het verlies van uw huisdier. De bankstellen zijn uiterst comfortabel en bieden de mogelijkheid om steun te zoeken bij elkaar. In onze afscheidskamers kunt U in stijl een laatste groet brengen aan uw dierbare. Sfeervolle muziek, een televisiescherm voor de kinderen, een “koffietafel”…… alles is bespreekbaar. Ons hoofddoel is immers het bieden van een optimale opvang en zorg, evenals een menselijke aanpak en steun. Stijlvol en met liefde omgaan met ons overleden huisdier. Iets waar U beiden alle recht op hebt…

In de inkomhal bevindt zich een bronzen beeld van de bekende kunstenaar, José Vermeersch. Het beeld “slapende hond“ ligt ook aan de basis van onze naam ” SOMNIA” wat eigenlijk inslapen betekent. Na vele jaren studie en bezinning zijn we vandaag de dag zover dat we met enige trots ons dierencrematorium kunnen voorstellen. Ons team bestaat uit gemotiveerde mensen voor wie dieren méér betekenen… Dieren tonen hun gevoelens zonder masker en laten hun eigenaar toe hetzelfde te doen, vandaar die enorme vriendschap.

In de huidige maatschappij is dit iets wat we soms missen. Ons leefwereld is zo hard, vol stress, en alles moet vlug gaan. Met onze huisdieren hebben we dat gevoel van veiligheid en geborgenheid. Een dier is trouw en laat zijn baasje nooit in de steek. Na het verlies van een eigen hondje konden we nergens terecht op een plaats waar de opvang en omgang van die kwaliteit is zoals wij het zouden willen.

De meeste mensen beschouwen het dier als dier. Wij hebben net dat ietsje meer in gedachten. Met alle respect en begrip voor anderen. Dierencrematorium Somnia staat voor stijlvolle begeleiding van mens en dier.

U bent steeds welkom voor een rondleiding en alle nodige informatie. Wij willen U helpen bij uw beslissing om al dan niet voor een crematie te kiezen, totaal vrijblijvend. Het is een persoonlijke keuze waar U moet achter staan.

Bekijk hier onze video.