Een helpende hand bij het afscheid van uw huisdier
Pineau

Pineau

 

Dag lieve kleine meid,

 

Op een koude vrijdagavond in februari 2017 zagen we jouw foto en verhaal passeren op de website van een dierenasiel.
Nadat je mishandeld werd, lieten ze je zomaar achter onder een brug samen met jouw broertje. Je bleef onmiddellijk in onze gedachten hangen en de hele nacht sloop je in onze dromen. De volgende ochtend was het besluit snel gemaakt om jou op te zoeken. Diezelfde namiddag konden we jou verwelkomen in een eindelijk warme en echte thuis. Het was een hele opgave om jouw vertrouwen te winnen, maar dag per dag vertrouwde je ons een tikkeltje meer. Zo zagen we jou openbloeien tot een pittig en o zo leuk mevrouwtje.
Algauw merkten we dat jouw verleden jouw gezondheid parten speelde, maar mits regelmatige controle bij de dierenarts en jouw medicatie, konden we samen de wereld aan!
Voor jouw allereerste strandwandeling in Raversijde hadden we misschien beter het weerbericht vooraf bekeken, maar die “storm op zee” hield jou niet tegen. Als een rots in de branding genoot je van de vrijheid, de liefde en het vertrouwen dat we jou konden geven. We zagen pas echt wat voor een hevig dametje je was, toen je plots met jouw staart pijlrecht de lucht in, huppelde naar een groter herdershond in de Provence. Jouw allereerste schrik overwonnen en je hield er stiekem zelf een vakantieliefje aan over. 

Je hebt ons steeds altijd verrast met hoeveel liefde je kon geven en wat was het voor ons fijn om jou te zien genieten van het samenzijn met jouw mama en papa. 

Een paar weken terug gingen we nietsvermoedend op een vrijdagavond naar de dierenarts voor een controle. Daar werd een melkkliertumor vastgesteld, we wilden je alle kansen geven en besloten dan ook je net voor de herfstvakantie te laten opereren zodat je samen met mama en papa kon herstellen. Het lot heeft hier helaas anders over beslist, zo ging je een paar dagen vroeger in spoed in operatie, waarna een helse week en tweede operatie volgde. Je doorstond telkens beide operaties met jouw grote vechtlust. We waren blij dat je eindelijk kon beginnen met jouw herstel zodat we je nog extra in de watten konden leggen en nog jaren van elkaar konden genieten.

Jammer genoeg zat de “natuur” ferm tegen in je genezingsproces en hebben we je op maandagavond 29 oktober moeten laten gaan. Net nu we dachten, yes Pineautje, je hebt beide operaties doorzwommen, net dan laat de “natuur” ons in de steek. Die natuur waar jij zo van hield, kon van genieten en nog veel moest van zien. 


Jouw jeugdig enthousiasme wanneer de deur open ging ‘ s avonds gaan we heel hard missen, jouw lieve kusjes die we op het onverwacht kregen des te meer..

Er is een nieuw sterretje aan de hemel dat daar helemaal niet thuishoort. Niet nu, niet zo, dit is precies een ware nachtmerrie. 

Je zal voor altijd het mooiste plaatsje hebben in ons hart, in ons gezin en ook in ons huis waar je zo graag vertoefde, mag je nu voor altijd blijven.

Pineautje, je ontdekte wat echt genieten is van het leven en wij werden vereerd met al dat geluk en jouw oprechte liefde die niet te overtreffen valt.

Niemand kan en zal jou ooit vervangen lieve schat! Dankjewel fantastische meid voor de mooie tijd samen. Bedankt dat je ons toeliet om te tonen dat je mensen mocht en kon vertrouwen.

 

We zien jou ongelofelijk graag, tot aan de maan en terug!

mama en papa

 

9 Berichten

 • Jonathan Posted 2 november 2018 11:02

  Hey Pineau, je bent nu op een betere plek zonder pijn..je zal nooit vergeten worden 😉 hou je goed..

 • Ine Posted 2 november 2018 11:04

  Lieve ouders van Pineau

  Nu is het leeg in jullie huis, maar jullie hart zit vol prachtige herinneringen die jullie eeuwig zullen koesteren.
  Pineautje was een lief teder hondje die graag aanwezig was waar haar mammie en pappie waren.
  Het was een enorm sterke meid. Ze was jullie dankbaar voor die twee heerlijke jaren samen.

  Jullie hebben haar een mooi plekje gegeven in huis, zo zal ze er ergens toch altijd bij zijn…

  Lieve Pineau

  Hier bij ons is er eentje die voelt dat zijn vriendinnetje heen ging.
  Hij heeft verdriet en wil extra geknuffeld worden door ons.
  Weet je nog hoe jullie samen speelden bij ons in de tuin?

  Vele lieve woefjes en een poot van ons Damjootje.

  Liefs Steven, Ine en Damjo 🍀

 • Heidi Posted 2 november 2018 11:42

  Heel veel moed, Magali en David!

 • Natje Posted 2 november 2018 12:46

  Heel veel sterkte met jullie verdriet.
  Bewaar de mooie herinneringen om er troost uit te putten. Veel liefs en dikke knuffel.
  Natje❤️

 • Sarah Vannevel Posted 2 november 2018 13:03

  Lieve pineau. Ik heb je niet gekend maar zag wel de vele mooie foto’s van je liefhebbende baasjes. Hopelijk heb je het daarboven ook goed. Doordat ik zelf een hond heb kan ik me inbeelden hoe zwaar dit verlies is. Veel sterkte in deze moeilijke tijd!! Kus Sarah

 • Pieter en Liesbeth Posted 2 november 2018 17:44

  Pineau we zullen je ook missen.
  Je was zo een lieve hond.
  Wij zullen je nooit vergeten.
  Liesbeth en Pieter

 • Nancy molin Posted 2 november 2018 22:15

  Lieve Pineautje, wat hebben wij ongelofelijk veel mooie momenten mee gemaakt met jou, telkens was je bij al onze grote gebeurtenissen in liefde en in warmte. Wat zijn nonkel en ik trots op jou maar vooral jouw metie.. wat was ze blij dat zij jouw metie mocht zijn. Veel te vroeg van ons weg genomen… Maar nooit zal je uit ons hart gaan.. 😥💖 we love you to the moon and back 💞 liefs.. metie, tantie en nonkel 💖💖💖

 • Brigitte Posted 3 november 2018 12:16

  Ik ken U wel niet, maar ik heb jullie verhaal gelezen en moet bekennen, ik zat met een krop in de keel. Ik wil jullie daarom veel sterkte toewensen voor de komende tijd. Het doet zo’n pijn om een dier te laten gaan, los te laten. Weet ondanks dat hij er fysiek niet meer is, hij altijd in jullie hart zal meegedragen.
  Sterkte,
  Brigitte (mama van wijlen Jerry)

 • Melissa Posted 5 november 2018 22:32

  Lieve, mooie Pineau
  Ik kan nog altijd niet vatten dat je er niet meer bent. Ik had je zo graag nog eens gezien, nog eens samen met Jipke. Na je adoptie zag ik je openbloeien dankzij je lieve baasjes. Van een bang hondje naar een voorzichtige levensgenieter. Magalie en David hebben je het leven gegeven dat je verdiende. Wat ben ik dankbaar dat je nog 2 fantastische, liefdevolle jaren hebt gekregen. Ik ga je missen, Jip en Janneke/Pineau 4-ever. ❤
  Melissa en Jipke

Uw Medeleven

Geef een reactie